Csoportos gyászfeldolgozás

A csoportos gyászfeldolgozás alatt a gyászoló megismerkedik a gyász jellemzőivel, azokkal a belénk ivódott mintákkal, hiedelmekkel melyek miatt nehezen tudjuk feldolgozni veszteségeinket, azokkal a pótcselekvésekkel, melyeket hiába használunk a gyász enyhítésére, és azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy feldolgozatlan veszteséggel éljük az életünket. 

A csoportos gyászfeldolgozás alatt összeírjuk veszteségeinket, és egy számunkra meghatározó személlyel elkészítjük első kapcsolatdiagramunkat és a hozzá írt speciális beteljesítő levelünket. Az így elsajátított módszer egész életünkben segítségünkre lehet, hogy az elkerülhetetlen veszteségeinket feldolgozzuk.

A csoportos gyászfeldolgozás segít, hogy a gyászoló érzelmi izolációja feloldódjon. A csoport tagjai titoktartással olyan bizalmi, biztonságos légkört teremtenek meg, melyben a gyászoló veszteségélményeinek feldolgozáshoz elengedhetetlen. Cél, hogy olyan helyet és közösségeket teremtsünk, amely mindenkit hozzásegíthetnek ahhoz, hogy szembenézzen a saját fájdalmával, félelmeivel. Egymás megismerése, és mások gyászával való együttérzés a lelki megnyílásban és a gyászoló saját kapcsolatainak őszinte megélésében is segít. 

csoportos gyászfeldolgozás

A gyászfeldolgozás csoport konkrét vallási vagy spirituális meggyőződéstől független, bárki csatlakozhat, aki nyitottan és ítéletmentesen elfogadja a csoport tagjainak halálhoz, gyászhoz, veszteséghez való hozzáállását.

A programban való részvétel valódi megkönnyebbülést hoz. A részvétel jótékony hatását további életükben is tapasztalni fogják. Félelmeik és fájdalmaik csökkennek majd, ezáltal szabadabbnak fogják érezni magukat és még teljesebben, nyitottabb szívvel fogják tudni megélni a jelen pillanatot.

A leendő résztvevőkkel egy rövid előzetes telefonos konzultációra kerül sor. A részvétel regisztrációhoz és a részvételi díj előzetes befizetéséhez kötött. Az első két alkalommal még lehet a csoporthoz csatlakozni, utána a csoport zárttá válik. A csoportban való részvételhez szükséged lesz John W. James, Russell Friedman: Gyógyulás a gyászból c. könyvére. (A könyv interneten beszerezhető, vagy az első ülésen 2.000,-Ft-ért tőlem is meg tudod vásárolni.).